This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Nieuws ›› Persmededelingen
Opbrengst Diner Dansant 2015 gaat naar jeugdtheater LITOZIEKLA vzw

Persmededelingen

Opbrengst Diner Dansant 2015 gaat naar jeugdtheater LITOZIEKLA vzw

Op zaterdag 26 september 2015 vindt de vierde editie van het Diner Dansant van burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Marnic De Meulemeester plaats in Salons Mantovani in Oudenaarde. Op het menu staat lekkere stoverij of koude schotel en daarna zorgt DJ Koen voor de nodige ambiance tijdens een dansfeest tot in de vroege uurtjes.

Zoals de traditie het ondertussen wil, gaat de opbrengst van deze avond naar een goed doel uit het Oudenaardse. Dit jaar werd gekozen voor jeugdtheater LITOZIEKLA vzw.

Jeugdtheater LITOZIEKLA werd 30 jaar geleden opgericht in Leupegem. Een aantal mensen uit het Oudenaardse volwassenamateurtheatercircuit vonden immers dat de tijd rijp was om ook de Oudenaardse jeugd een kans te geven om hun creatieve en artistieke talenten op het podium te ontplooien. Wat begon als een lokaal staattheaterproject, groeide al snel uit tot het grootste jeugdtheaterinitiatief in de Vlaamse Ardennen.

LITOZIEKLA biedt jongeren tussen tien en twintig jaar uit Oudenaarde en de verre omstreken de kans om op diverse manieren in contact te komen met theater en cultuur en hun eigen creatieve vaardigheden te ontplooien. Verschillende intussen gekende namen in het professionele circuit zetten ooit hun eerste stappen op het podium bij LITOZIEKLA (o.a. Domien Van Der Meiren, Simon De Vos, Tom Bruynooghe en Brandon Lagaert), waardoor het ook een kweekvijver voor beloftevol talent werd.

Tweemaal per jaar brengt LITOZIEKLA een avondvullende theaterproductie in Oudenaarde maar tussendoor zijn er ook workshops, filmavonden, theateruitstapjes en een theatertiendaagse voor elke theaterfan.

Marnic De Meulemeester: “Het is belangrijk dat onze jeugd alle kansen krijgt om zich creatief te ontplooien. LITOZIEKLA heeft in onze stad een werking uitgebouwd die dat ook voor jongeren uit Oudenaarde en omstreken op een laagdrempelige manier mogelijk maakt. Ik geef hen dan ook met plezier een financieel steuntje in de rug om dit prachtige project verder te zetten”.

Gepubliceerd op: 19-09-2015


Terug naar overzicht