This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Nieuws ›› Persmededelingen
Overhandiging opbrengst Diner Dansant aan Den Burg

Persmededelingen

Overhandiging opbrengst Diner Dansant aan Den Burg

Op vrijdagmiddag 9 maart 2018 werd een cheque van 1.250 EUR overhandigd aan "den Burg" - een initiatief van vzw Heuvelheem - in Oudenaarde. De cheque is de opbrengst van het Diner Dansant van Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester, waarvan de meest recente editie plaatsvond op 30 september 2017. Elk jaar wordt op die manier een goed doel gesteund met een werking in het Oudenaardse.

Heuvelheem is een dienstverleningscentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Den Burg biedt dagbesteding aan in ateliers met een ambachtelijke, commerciële, industriële en huishoudelijke inslag. Het kloppend hart is de kleine verbruikszaal en het winkeltje, beide met gepaste ondersteuning gerund door de cliënten. In de verbruikszaal kan iedereen terecht voor zelfgemaakte soep, pizza, spaghetti, koffie en taart. In het winkeltje vindt u zelfgemaakte decor- en geschenkartikelen, verschillende soorten confituren, vruchtenjenevers,...

Directeur Lies Ouvry: "We droomden van een plek waar de talenten van onze cliënten ten volle tot hun recht komen. Een plek waar het bovendien voor iedereen van Oudenaarde fijn vertoeven is. De klanten kunnen nu in een gezellig kader genieten van huisgemaakte producten van de beste kwaliteit. Heerlijke producten die gemaakt en geserveerd worden door mensen met een beperking. In onze winkel in de bistro vind je bovendien mooie decoratiegeschenken, kaarsen, smaakvolle confituren en zoveel meer."
 
De schenking van 1.250 EUR komt goed van pas om de inrichting van de bistro verder af te werken, nog meer af te stemmen op de specifieke noden én extra aantrekkelijk te maken voor de bezoekers. Of zoals Directeur Ouvry het verwoordt: "Om de puntjes op de i te zetten."

Marnic De Meulemeester: “Het is hartverwarmend om te zien hoe de personen met een verstandelijke berperking volledig openbloeien binnen Den Burg. De begeleiders van vzw Heuvelheem doen er alles aan om hen zoveel mogelijk zelfstandigheid te geven zodat het echt HUN project wordt. Tegelijkertijd geven de bistro en het winkeltje een gezellige omgeving voor sociale contacten met buurtbewoners en sympathisanten. En dat is waarschijnlijk nog de grootste meerwaarde van dit prachtige initiatief."

De volgende editie van het Diner Dansant van Marnic De Meulemeester vindt plaats op zaterdag 29 september 2018 in Salons Mantovani in Oudenaarde.

Gepubliceerd op: 09-03-2018


Terug naar overzicht