This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Nieuws ›› Persmededelingen
Nieuwe roltrappen en perrons voor station van Oudenaarde

Persmededelingen

Nieuwe roltrappen en perrons voor station van Oudenaarde

Oudenaards burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) drong vorig jaar bij federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) aan op nieuwe investeringen in het station van Oudenaarde. De minister liet nu weten dat er ruim 500.000 euro wordt uitgetrokken voor Oudenaarde in het nieuwe investeringsprogramma van de NMBS.

Het was wachten tot een beslissing vorige maand van de federale regering over het investeringsprogramma’s 2018-2031 van de NMBS. Dit investeringsprogramma omvat alle investeringen door de Belgische spoorwegen voor de volgende dertien jaar en draagt een prijskaartje van maar liefst 5.3 miljard euro.

Marnic De Meulemeester: “Vorig jaar drong ik er bij de minister van Mobiliteit Bellot op aan om te investeren in ons station in Oudenaarde. De minister liet mij deze week weten dat binnen het investeringsprogramma dat werd goedgekeurd door de regering er ook 511.000 euro voorzien wordt voor het station in onze stad. Dat geld zou voornamelijk gaan naar nieuwe roltrappen en de heraanleg en van de perrons. Dat zijn toch wel belangrijke ingrepen die het comfort van de mensen die de trein nemen in onze stad zullen verhogen. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Oudenaarde niet werd vergeten in het nieuwe investeringsplan.”

Gepubliceerd op: 16-03-2018


Terug naar overzicht