This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken
80-jarig bestaan studentenclub Laetitia

Toespraken

80-jarig bestaan studentenclub Laetitia

Beste leden van Laetitia
Partners en vrienden

Allen van harte welkom in de volkszaal van ons laatgotisch stadhuis.

Studeren is een ernstige bezigheid, waarvoor velen grote inspanningen moeten doen. Het is dan ook belangrijk dat na de inspanning de ontspanning komt. Lid worden van een studentenclub is daarbij een mogelijkheid.

Ik kan me voorstellen dat wanneer iemand pakweg 50 jaar geleden naar Gent trok om te studeren, hij of zij er in het begin verloren bijliep en maar al te graag lid werd van een zogenaamde ‘gezelligheidsvereniging’. Liefst met mensen die ook uit de eigen vertrouwde streek afkomstig waren.

Vandaag zijn er nog nauwelijks afstanden en met alle nieuwe communicatietechnologie sta je dag en nacht in contact met de hele wereld. Wie heeft er vandaag geen vrienden op facebook of chat wel eens met iemand die aan de andere kant van de wereld woont?

Persoonlijke contacten en vriendschapsbanden zijn echter onvervangbaar.
Een studentenclub kan ook beschouwd worden als een vorm van netwerken, waarbij studenten steun vinden bij elkaar en samen plezier maken, maar waar ook contacten gelegd worden die tot lang na de studententijd in ere gehouden worden.

Vandaag zijn jullie hier om de 80ste verjaardag van Laetitia te vieren, maar ik wil jullie van harte uitnodigen om nog eens terug te komen tijdens 1 of meerdere van de Zeven Zomerse Zondagen die we tussen 9 mei en 19 september organiseren. Daarna kunnen jullie nagenieten op onze gezellige terrasjes.

Wij gaan hier in het stadhuis geen cantus organiseren; dat gebeurt straks ergens anders, maar ik wil jullie uit naam van het stadsbestuur graag een receptie aanbieden.
Proficiat aan de 80-jarige. Moge ze nog lang leven en jong van hart blijven.

Santé!

Gepubliceerd op: 20-03-2010


Terug naar overzicht