This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken
OfficiŽle opening Dockx Service Shop

Toespraken

OfficiŽle opening Dockx Service Shop

Geachte directie en medewerkers van Dockx
Geachte genodigden

Oudenaarde is steeds een belangrijk economisch centrum geweest, vroeger vooral op textiel gericht. Tijden veranderen en onze economie is mee geëvolueerd. Vandaag tellen wij een aantal hoogtechnologische bedrijven die zich vestigden op de industrie– en ambachtszones in onze stad.

Vandaag is Oudenaarde een bloeiende hedendaagse stad met een centrumfunctie op vlak van economie, tewerkstelling, cultuur en toerisme, sportaccommodatie, onderwijs en gezondheidszorg. De economie vormt de ruggengraat van de stad.
We zijn dan ook blij wanneer nieuwe bedrijven zich in onze stad vestigen. De naam Dockx staat voor iets en dit komt de uitstraling van onze stad ten goede.

Het stadsbestuur wil de administratieve omgang met de ondernemers en de dienstverlening aan de ondernemers vereenvoudigen en optimaliseren. Het is onze taak om een bedrijfsvriendelijk klimaat te garanderen, waarin alle actoren aangemoedigd worden om te investeren op ons grondgebied. Oudenaarde wil zich in de toekomst nog meer profileren als economisch centrum.

In de Dockx Service Shop kunnen particulieren en bedrijven allerlei auto’s huren voor verschillende doeleinden. Ik wil hier echter van de gelegenheid gebruik maken om een lans te breken voor de fiets!

20 jaar lang werd in onze stad Zomertoeren georganiseerd, een gezinsfietshappening. Vanaf dit jaar gaan we in zee met VT4 en krijgt Oudenaarde de primeur van de VT4 Fietshappening met drie Welkom Thuis fietsroutes van 20, 30 of 40 km. De eerste editie vindt volgende zondag plaats, 19 juni, met start en aankomst aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Als afsluiter brengt Gunther Neefs een liveconcert op de Markt om 16 uur.

Wie het rijke verleden van onze stad wil ontdekken kan tot eind oktober van dinsdag tot zondag om 11 uur en om 15 uur met een gids op ontdekkingstocht in ons stadhuis, waar achter iedere deur een verhaal schuilt. Deze rondleiding kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling van hedendaagse getufte tapijten van Atelier Vera Vermeersch in de lakenhalle van het stadhuis en de tentoonstelling historische wandtapijten in het Huis de Lalaing.

Op 1 maart van volgend jaar opent in het stadhuis het bezoekerscentrum, waar 1.000 jaar geschiedenis van onze stad op een interactieve manier gepresenteerd zal worden. In het bezoekerscentrum zal je ook allerlei informatie vinden over de Vlaamse Ardennen. Misschien worden de groene hellingen in de streek wel ontdekt met een gehuurde auto van Dockx!

Ik wens de zaakvoerders en medewerkers in ieder geval veel succes met hun vestiging hier in Oudenaarde.

Dank u

Gepubliceerd op: 16-06-2011


Terug naar overzicht