This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken

Toespraken

Open Vld studiedag over duurzame landbouw

Meneer Van Themssche
Meneer Van Damme
Collega’s
Dames en heren

Het is met heel veel plezier dat ik u vandaag mag verwelkomen hier in Oudenaarde, in Salons Mantovani, voor de Open Vld studiedag over duurzame landbouw.

De inhoudelijke inleiding laat ik over aan collega Karlos Callens, die expert ter zake is, maar als burgemeester van de stad Oudenaarde sta ik graag kort even stil bij het belang van de landbouw voor Oudenaarde en de ruimere regio van de Vlaamse Ardennen.

Een gezelschap als dit ga ik daarbij niet om de oren slaan met cijfers en grafieken, ik denk dat het wel algemeen geweten is dat de landbouw een belangrijke economische sector is en blijft in de regio van de Vlaamse Ardennen, en dan vooral als het gaat om melkvee.

Het toeval wil dat nog deze maand twee bijzondere evenementen plaatsvinden in Oudenaarde, die de landbouw heel speciaal in de schijnwerper plaatsen.

In het weekend van 17 en 18 september vindt op de markt van Oudenaarde naar jaarlijkse traditie de Paardenkijkdag plaats. Er is ruimte voor keuringen en kampioenschappen, maar evenzeer voor tal van attracties en randanimatie.

Het hoogtepunt volgt echter een week later, op 24 en 25 september met de 30e Internationale Werktuigdagen. Het is dit jaar voor de 9e keer dat dit tweejaarlijks evenement met internationale uitstraling plaatsvindt in onze stad en het is meteen ook het grootste evenement dat op Oudenaards grondgebied georganiseerd wordt.

Maar liefst 175 firma’s stellen hun machines voor aan het publiek en demonstreren daarbij ter plaatse de mogelijkheden van hun materiaal. U ziet er dus de machines effectief aan het werk, zodat u zich een goed beeld kan vormen van de prijs-kwaliteitsverhouding van het aangeprezen materiaal.

De Werktuigendagen staan dit jaar in het teken van duurzaam bodemgebruik met als uitgangspunt dat een minimale maar effectieve bodembewerking essentieel is voor een levensvatbare, duurzame landbouw. Dat is meteen een mooie voorzet voor deze studiedag…

Naast bodembewerking komt ook het aspect organische stof aan bod, via de toediening van organische bemestingen en de groenbemesters die in het nieuwe MAP een belangrijk element geworden zijn.

Ik kan u beide evenementen ten zeerste aanbevelen en u bent van harte welkom tijdens beide weekends.
Voor vandaag wens ik u een boeiende voormiddag toe waar we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de vragen en noden die leven binnen de sector.

Dank u

Gepubliceerd op: 07-09-2011

Terug naar overzicht