This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken
Voorstelling schoolroutekaart

Toespraken

Voorstelling schoolroutekaart

Geachte député Hertog
Geachte schepen Eeckhaut
Maar vooral: geachte leerlingen van de laatste graad lager onderwijs en eerste graad middelbaar onderwijs

Vandaag staan jullie in het middelpunt van de belangstelling. Jullie zijn hier met ongeveer 1.200 aanwezig om de schoolroutekaart officieel in te fietsen. Deze schoolroutekaart werd ontwikkeld door het provinciebestuur, in nauwe samenwerking met het stadsbestuur – vooral de dienst mobiliteit – en de scholen.

Gouverneur André Denys had hier graag vandaag samen met jullie een stukje gefietst, maar door gezondheidsredenen kon hij hier niet aanwezig zijn vandaag.

Vroeger moest steeds de kortste route van huis naar de school en terug gevolgd worden. Dat was verplicht door de schoolverzekering. Daar is echter, gelukkig, verandering in gekomen. De schoolverzekering slaat nu op de normale, dagelijkse route van huis naar school en omgekeerd. Dit houdt in dat je de schoolroute bewust kiest, rekening houdend met de veiligheid. Je kan ook huiswaarts keren langs een andere weg. Verder is het ook belangrijk dat jullie fiets goed uitgerust is, dat de verlichting werkt, de remmen functioneren, enzovoort.

Draag deze winter – of altijd – een fluohesje, waardoor je goed zichtbaar bent. Ik heb mij laten vertellen dat zelfs een fietshelm tegenwoordig ‘cool’ is.

Ik hoop dat de schoolroutekaart voor jullie een handig hulpmiddeltje zal zijn, met veel tips, om veilig van en naar de school te fietsen.

Dank u

Gepubliceerd op: 28-09-2011


Terug naar overzicht