This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken
Infomoment voor horeca en middenstand over de Ronde van Vlaanderen

Toespraken

Infomoment voor horeca en middenstand over de Ronde van Vlaanderen

Geachte aanwezigen
Beste rondeliefhebbers

Ik ben als burgemeester erg blij dat hier vandaag zoveel geïnteresseerde horeca-uitbaters en middenstanders aanwezig zijn. Straks zal Flanders Classics uitleg geven over de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in onze stad, maar ik wil eerst een kleine inleiding geven.

Iedere groepering van samenwerkende mensen, zij het een bedrijf, een vereniging of, jawel, een stadsbestuur, moet steeds oog hebben voor vernieuwing en voor vooruitgang. Stilstaan is achteruitgaan. Opportuniteiten zijn als treinen: of je springt erop, of je mist ze. En dan is de kans voorbij.

Ook wij zagen kansen in het binnenhalen van de aankomst van de Ronde in Oudenaarde.

We hadden en hebben een duidelijk uitgangspunt: het zou een erg goede zaak zijn voor de Ronde zelf, voor haar sportieve uitstraling, haar imago, haar commerciële expansie en voor de toeristische return die voor stad en streek kan gecreëerd worden.

De aankomst van de Ronde is ontegensprekelijk het grootste eendagsevenement ooit in Oudenaarde.

Om de organisatie hiervan in goede banen te leiden zijn ondertussen tien werkgroepen opgericht, die elk een bepaald aspect behandelen. Binnen de werking van de stadsstructuren wordt hieraan een absolute prioriteit gegeven. Een stevig organogram zet de bakens uit voor een veilige, kwaliteitsvolle, warme en mediagenieke organisatie, die zowel de Ronde, Oudenaarde, de Vlaamse Ardennen als Vlaanderen kan sieren.

De Ronde-aankomst is ook voor de plaatselijke middenstand en horeca, voor jullie dus, een unieke kans om zich te profileren en om de organisatie en het project met enthousiasme te ondersteunen. Uiteraard moeten er vooraf duidelijke afspraken gemaakt zijn over wat kan en wat niet kan en daarom organiseren we deze bijeenkomst.

Ik geef nu graag het woord aan Flanders Classics voor een verdere toelichting.

Dank u

Gepubliceerd op: 06-12-2011


Terug naar overzicht