This is an example of a HTML caption with a link.
›› Home ›› Oudenaarde ›› Toespraken
30-jarig bestaan ODA-boys

Toespraken

30-jarig bestaan ODA-boys

Geachte dames en heren
Geachte genodigden

Eerst en vooral wil ik jullie in naam van het stadsbestuur van harte welkom heten in ons prachtig stadhuis op deze zonnige herfstzaterdag!

30 jaar geleden werd een nieuwe fietelgroep opgericht in Eine, onder de naam “de paraatsvrienden”, verwijzende naar de lokale radio “Paraat”, die gevestigd was in café Centraal. Na het verdwijnen van de piraatzender zochten een aantal leden een nieuwe naam en werden de “oda boys” geboren, naar de naam van de grootmoeder van één van de leden, en tevens lokaalhoudster, Oda Van Nuffel.

Ieder jaar opnieuw werden stukken geschreven, prachtige wagens gebouwd, gerepeteerd,.. om elke laatste zondag van september te schitteren in de fietel in Eine. In 1988 werd de eerste overwinning behaald en er volgden nog heel wat meer overwinningen met originele fietelstukken als “de woeste avonturen van Rudy Weyts en Twantsje Van De Putte, “azu een buis”,.. en nog veel meer! Ook vorig jaar werd een echte topprestatie neergezet door het duo Franky De Groote en Jan Leutenez, die een schitterende vertolking van Gaston en Leo brachten.

In de loop der jaren kwamen er ook regelmatig leden bij maar helaas werden de Oda boys niet van tegenslagen gespaard. In 2001 kwam Filip Vermeulen om in een auto-ongeval en eerder dit jaar werd sterspeler Jan Leutenez getroffen door het noodlot en overleed na een vreselijk werkongeval.

De fietel zou nooit meer dezelfde zijn, maar toch lieten de fietelgangers zich niet kennen en namen ook dit jaar deel, als eerbetoon aan Jan. Hun optreden werd dan ook met een welgemeende staande ovatie beloond als op het einde van het stuk reus Janie tevoorschijn kwam. Vanaf nu kan hij opnieuw elk jaar aantreden in de fietel, samen met zijn maten.

Een terugblik op 30 jaar plezier, 30 jaar amusement, 30 jaar in de fietel, 30 jaar met vallen en opstaan, dat moet gevierd worden! We bieden u hierbij vanuit het stadsbestuur graag nog een geschenk aan en klinken tijdens de receptie op 30 jaar Oda boys!

Gepubliceerd op: 15-10-2011


Terug naar overzicht